محل لوگو

پاورپوینت تقلبات شیر و آزمایشات تشخیص آن


فرمت فایل:powerpoint

مرجع فایل - قابل ویرایش ) 

 

تعداد اسلاید : 20
تقلبات شیر و آزمایشات تشخیص آن شیر تنها ماده شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیاز بدن را به طور کامل و متعادل تامین کند. ترکیبات عمده شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز (قند شیر)، ویتامین ها و مواد معدنی تشکیل می دهند. به علت هضم آسان، این ماده همواره در رژیم تغذیه ای بیماران قرار داشته و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می شود . تعریف شیر ـ مطابق استاندارد شماره 1756: منحصرا به ترشح معمولی و طبیعی پستان اطلاق می شود که از یک یا چند روش به دست آمده و به آن چیزی اضافه یا از آن چیزی کم نشده است . ـ مطابق تعریف کدکس: شیر محصولی است که از غدد پستانی گاو ماده شیرده، چند روز بعد از زایش خارج می شود، مشروط بر این که آن گاو سالم باشد، تغذیه آن مناسب باشد، چیزی به شیر اضافه یا کم نشده باشد و حاوی آغوز یا کلستروم نباشد . برخی افراد سودجو، برخی مواد میکروب کش، سود، آب اکسیژنه و یا جوش شیرین و... را به شیر اضافه می کنند تا بار میکروبی شیر را پایین بیاورند و شیرشان را به شاخص های دریافت نزدیک کنند. دامداری های صنعتی کمتر اقدام به تقلب می کنند، بیشتر شیرجمع کن ها و دلال های شیر این تقلبات را انجام می دهد. خیلی از شیرهایی که توسط مسوولین برگشت داده می شود توسط دلالان با قیمت پایین خریداری می شود و آنها با اضافه کردن سود، جوش شیرین و... بار میکروبی آن را به طور مصنوعی پایین می آورند و آن را با قیمت های بالاتر می فروشند. البته در حال حاضر روش های زیادی برای مشخص شدن تقلبات وجود دارد مثلا اگر کسی به شیر جوش شیرین اضافه کند با تست جوش می شود متوجه شد و اگر از ترکیبات سوءاستفاده کنند، باعث بالا رفتن نقطه انجماد شیر می شود. البته شناسایی برخی از تقلبات دشوار است. چون در حال حاضر تقلبات مضاعف و گاهی بیشتر صورت می گیرد. طوری که گاهی حتی با تست جوش نمی شود وجود جوش شیرین را تشخیص داد . روش های زیادی برای تشخیص تقلبات در شیر شناسایی شده است، که سعی شده روش هایی که در این جا شرح داده می شود، ساده و سریع باشد، باشد که مورد استفاده ی مسوولین قرار گیرد . 2ـ هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه ): افزودن آب اکسیژنه به شیر باعث کند شدن رشد باکتری های شیر شده و ترش شدن شیر را به تعویق می اندازد . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و به آن 5 قطره پارافنیل دی آمین می افزاییم و سپس آن را به خوبی هم می زنیم، اگر شیر به رنگ آبی تغییر کرد به شیر، هیدروژن پراکسید افزوده شده است. *- 1 میلی لیتر از شیر مشکوک و یک میلی لیتر از شیر خام را به یک میلی لیتر محلول گایاکل در یک لوله ی آزمایش ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم، در صورتی که آب اکسیژنه به شیر اضافه شده باشد، در مدت کوتاهی رنگ شیر صورتی می شود . 3 ـ فرمالین (فرم آلدئید ): فرمالین جزء مواد بازدارنده ی رشد میکروب ها میباشد که می تواند شیر را برای مدت طولانی نگه دارد . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر از شیر مشکوک و معادل آن آب را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و 3 تا 4 میلی لیتر اسید سولفوریک غلیظ را به آن اضافه می کنیم. سپس دو قطره کلرور 5/2 درصد به محلول افزوده و پس از مخلوط کردن تا نقطه جوش حرارت می دهیم. ظاهر شدن رنگ بنفش نشان دهنده ی وجود فرمالین در شیر است . *- ظهور رنگ بنفش در فاز چربی در روش ژربر می تواند به دلیل افزایش فرمالین به شیر خام باشد . برای این که شیر رقیق شده به سادگی تشخیص داده نشود، متقلبین مقداری نشاسته به شیر اضافه می کنند، به نحوی که غلظت آن در حد طبیعی باشد . روش تشخیص *- 3 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش می ریزیم و آن را به طور کامل می جوشانیم، سپس آن را تا دمای اتاق سرد می کنیم. به آن 2 تا 3 قطره محلول ید 1 درصد می افزاییم، تغییر رنگ به آبی نشان دهنده ی وجود نشاسته در شیر است . *-در اثر حرارت دادن شیری که به آن نشاسته اضافه شده، یک لایه ضخیم و صاف ته دیگ تشکیل می شود. در حالی که شیر طبیعی و سالم متخلخل و نازک است 5 ـ نمک افزودن نمک به شیر خام به منظور پنهان کردن آب اضافی انجام می شود. افزایش محلول نمک بر ماده ی خشک تاثیر ناچیزی دارد اما نمک باعث کاهش محسوس نقطه ی انجماد خواهد شد و آب اضافی را می پوشاند . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر نیترات نقطه gr/lit 34/1 را با چند قطره کرومات پتاسیم 5 درصد مخلوط نموده و سپس 1 میلی لیتر از نمونه ی شیر مشکوک را به آن اضافه می کنیم. پدیدار شدن رنگ زرد دلیل وجود نمک در شیر است. در صورت ظهور رنگ قهوه ای آجری نمونه فاقد نمک می باشد 6 ـ شکر افزایش شکر به منظور پنهان کردن آب اضافی و افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد . روش تشخیص *10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 5 میلی لیتر اسید هیدروکلریک و 1/0 گرم رزورسینول به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم . سپس لوله ی آزمایش را به مدت 5 دقیقه در حمام آب جوش قرار می دهیم. ظهور رنگ زرد نشان دهنده ی وجود شکر در شیر است 7 ـ اوره افزایش اوره به منظور افزایش مواد جامد غیرچربی در شیر می باشد . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر شیر را با 5 میلی لیتر پارادی متیل بنز آلدئید 16 درصد به خوبی مخلوط می کنیم. اگر محلول شروع به زرد شدن کرد پس به نمونه شیر، اوره افزوده شده است . *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله آزمایش می ریزیم، سپس به آن 2/0 میلی لیتر اورکازا (20 میلی گرم) می افزاییم و در دمای اتاق خوب هم می زنیم. به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموتیمول بلو 5/0 درصد می افزاییم حضور رنگ آبی بعد از 10 تا 15 دقیقه نشان دهنده تقلب شیر با اوره است . *- دانه ی خشک شده ی سویا را که حاوی اورئاز است به شیر اضافه می کنیم تا اگر اوره وجود دارد به CO2 و NH3 هیدرولیز شود، و در نتیجه PH شیر افزایش میابد 8 ـ کرومات و بی کرومات پتاسیم : در پاره ای از دامداری ها به جای جوش شیرین، مقداری کرومات و بی کرومات پتاسیم به شیر فاسد و ترش اضافه می کنند تا از لخته شدن آن طی فرآیند حرارتی جلوگیری شود . روش تشخیص *- مقداری از شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و 2 قطره نیترات نقره به آن می افزاییم در صورت تشکیل رنگ قرمز خونی، شیر دارای کرومات و بی کرومات پتاسیم است. 9- اسید سالیسیلیک و اسید بنزوئیک : به عنوان نگه دارنده به شیر افزوده می شود . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته و با اسید سولفوریک غلیظ اسیدی می کنیم، سپس به صورت قطره قطره محلول کلریدفریک 5/0 درصد را می افزاییم و خوب هم می زنیم، پیشرفت رنگ زرد نخودی نشان دهنده ی وجود اسید بنزوئیک و رنگ بنقش نشان دهنده ی حضور اسید سالیسیلیک می باشد . *- 10 میلی لیتر شیر را در لوله ی آزمایش ریخته، 5 قطره کلرورفریک 26 درصد افزوده و به خوبی مخلوط می کنیم. در صورتی که اسید سالیسیلیک در شیر باشد، شیر به رنگ خاکستری با سایه ارغوانی در خواهد آمد 11 ـ دترجنت (باقی مانده مواد پاک کننده و ضدعفونی کننده ) به عنوان خنثی کننده ی اسیدتیه اضافه می شود . روش تشخیص : *- 5 میلی لیتر شیر را در یک لوله ی آزمایش می ریزیم و به آن 1/0 میلی لیتر محلول برموکروزول ارغوانی می افزاییم، ظهور رنگ بنفش نشان دهنده ی حضور دترجنت در شیر می باشد. نمونه ی شیر غیرتقلبی رنگ بنفش کم رنگ را نشان می دهد . *- با گرفتن اسیدتیه بعد جوش، اگر اختلاف اسیدیته قبل جوش و بعد جوش بیشتر از یک درجه ی دورنیک باشد و اسیدیته بعد جوش بالاتر از اسیدتیه قبل جوش باشد، شیر واجد دترجنت می باشد . 12- سولفات آمونیوم برای افزایش درجه ی لاکتومتر به شیر افزوده می شود . روش تشخیص *- 5 میلی لیتر شیر داغ را در یک لوله ی آزمایش ریخته و به آن یک اسید مناسب مثل اسید سیتریک می افزاییم، در نتیجه آب پنیر در اثر فیلتر شدن جدا می شود. آب پنیر را در یک لوله ی آزمایش دیگر جمع آوری می کنیم و به آن 5/0 میلی لیتر کلرید باریوم 5 درصد می افزاییم، حضور رسوب نشان دهنده ی حضور سولفات آمونیوم در شیر است . 13- پودر شیر خشک بدون چربی (شیر بازساخته ) پودر شیر خشک بدون چربی ممکن است برای افزایش ماده خشک شیر به آن اضافه شده باشد . روش تشخیص : *اگر در اثر افزودن قطره قطره، اسید نیتریک به نمونه ی شیر، رنگ نارنجی پیشرفت کرد، نشان دهنده ی وجود پودر شیر خشک بدون چربی در شیر است. نمونه ی سالم رنگ زرد را نشان می دهد . 14 ـ آب پنیر : آب پنیر، وزن مخصوص شیر را پایین می آورد . روش تشخیص *-وزن مخصوص شیری که آب پنیر به آن اضافه شده باشد در حدود 1/026 تا 1/028 است. 15.شیر دام بیمار(ورم پستانی): هدایت الکتریکی شیر ناشی از یون های کلرور است در شیر های دام های بیمار (ورم پستانی)میزان لاکتوز کاهش می یابد. برای حفظ تعادل اسمزی بین خون و شیر نمک های خون وارد شیر می شوند و چون لاکتوز هادی الکتریسیته نیست و نمک های سرم هادی جریان الکتریسیته هستنددر شیر غیر طبیعی میزان هدایت الکتریکی افزایش می یابد و با اندازه گیری هدایت الکتریکی می توان شیر غیر طبیعی را تشخیص داد. ازمایش برمو تیمول بلو: جهت این ازمون یک محلول الکلی از برمو تیمول بلو (5 در هزار محلول در الکل 60 درصد)تهیه کرده که معمولا به رنگ نارنجی است.سه تا چهار قطره از شیر را روی یک لامل که در زمینه ی روشن قرار دارد ریخته و دو قطره محلول برمو تیمول بلو فوق را اضافه نمود.در صورت استفاده از لوله ی ازمایش 5 میلی لیتر محلول فوق را با یک میلی لیتر برموتیمول بلو 5 در هزار مخلوط و تکان می دهیم. در مورد شیر معمولی با رنگ سبز مایل به زرد ایجاد شده که این رنگ را می توان به عنوان شاهد انتخاب نمود.در مورد شیر های ترش رنگ زرد ودر شیر های قلیایی رنگ سبز یا حتی ابی به دست می اید. تفسیر نتایج فوق می تواند نشان دهنده ی این مورد باشد که ازمایش برمو تیمول بلو باید روی شیر تازه و روی شیری که هنوز متحمل هیچ گونه تخمیری نشده انجام شود چناچه شیر مورد ازمایش قلیایی باشد دام مبیتلا به ورم پستان مزمن بوده یا شیر مدتی در پستان مانده و اگر اسیدی باشد دام مبتلا به ورم پستان حاد خواهد بود ازمون کاتالاز روی لام: سه تا پنج قطره از شیر مورد ازمایش را روی لام ریخته یک تا دو قطره اب اکسیژنه 3 در صد به ان اضافه کرده ظرف 5 دقیقه لام را روی زمینه ی تاریک مشاهده کرده چنانچه حباب های کوچک گاز تشکیل شود کاتالاز یقینا بالا بوده و شیر مشکوک است.

قسمتی از محتوی متن پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در فروشگاه فایل آنی فایل را دانلود نمایید .

  

 « پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »


مبلغ قابل پرداخت 8,600 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۸ خرداد ۱۳۹۷               تعداد بازدید : 187

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما