مرجع فایل - قابل ویرایش )
تعداد صفحه : 21
سیب «درخت» چکیده : سيب از مهمترين محصولات باغي كشور ميباشد. زردبرگي آهكي (كلروز آهن) از موانع مهم بهرهبرداري مطلوب از باغهاي سيب موجود و نيز توسعه باغهاي جديد ميباشد. برخي از پژوهشگران، كمي غلظت آهن در محلول خاكهاي آهكي را عامل اين مشكل ميدانند. برخي ديگر عدم استفاده مطلوب از آهن جذب شده و موجود در بافتهاي گياه را عامل چنين عارضهاي دانسته و در مجموع آن را يك بيماري فيزيولوژيك ميپندارند. اين تحقيق كه در سالهاي 1376 و 1377 در يكي از باغهاي سيب دماوند و مؤسسه تحقيقات خاك و آب انجام گرفت ، شامل سه آزمايش مستقل بود كه در آن زردبرگي آهكي درختان سيب با دقت بيشتري بررسي شده و سپس با استفاده از يك روش ويژه به رفع آن اقدام گرديد. در آزمايش اول، كود دامي، كود دامي با گوگرد، كود دامي با سولفات آهن و كود دامي با گوگرد و سولفات آهن، با دو روش مختلف به يك خاك آهكي افزوده شد. در روش اول مواد فوق با خاك مخلوط شد (تيمار مخلوط با خاك). در روش دوم اين مواد تنها بر سطح خاك (بدون اختلاط با آن) قرار گرفتند (تيمار مصرف موضعي). در تيمار ديگري، كود دامي و گوگرد و سولفات آهن بر سطح خاك قرار گرفته و در طول مدت آزمايش ، مقاديري سولفات آهن تازه، مجددا به سطح آن اضافه گرديد. نمونههاي خاك به مدت 95 روز با افزودن آب مرطوب نگه داشته شدند. اندازهگيري آهن قابل عصارهگيري با روش ديتيپي اي، نشان داد كه در ميان تيمارهاي مصرف موضعي، تنها تيمار اخير توانست غلظت آهن قابل عصارهگيري را در خاك زيرين (تا عمق 14 سانتيمتري) افزايش دهد. بنابراين ميتوان با استفاده از مواد فوق، غلظت آهن قابل جذب را در محل فعاليت ريشههاي درختان افزايش داده، بدون آنكه نيازي به مخلوط كردن آنها با خاك باشد. اين نتيجه از آن جهت مهم است كه اختلاط مواد مزبور با خاك مجاور ريشه از طريق عمليات متداول
قسمتی از محتوی متن پروژه میباشد که به صورت نمونه ، بعد از پرداخت آنلاین در فروشگاه فایل آنی فایل را دانلود نمایید .
« پرداخت آنلاین و دانلود در قسمت پایین »
مبلغ قابل پرداخت 5,000 تومان