لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات:29
منابع :
1- آلبرت آينشتاين- نوشته بورس كوزنستوف ترجمه رضا رضايي
2- طرح فيزيك هاروارداواحد 6- تأليف: هولتون- رادرفورد- واتسون- ترجمه : احمد خواجه نصير طوسي- هوشنگ شريف زاده
3- طرح فيزيك هارواردا واحد 1- تأليف: هولتون- رادرفورد- واتسون- ترجمه : احمد خواجه نصير طوسي- هوشنگ شريف زاده
4- فيزيك. جلد اول- ديويد هاليدي، رابرت رزينك
5- مكانيك تحليلي، ويرايش چهارم، گوانت ر. ترجمه : مهندس كاشاني حصار. مهندس ملكزاده
6- طرح فيزيك هارواردا واحد 4. تأليف: هولتون- رادرفورد- واتسون- ترجمه : احمد خواجه نصير طوسي- هوشنگ شريف زاده
7- فيزيك براي رشتههاي مهندسي و علوم- نوشته ديراولز و هرولدس. اسلوشر- ترجمه جلال الدين پاشايي راد.
مقدمه ....
كميتهاي فيزيكي ... سنگ بناي علم فيزيك كميتهاي فيزيكياست كه ما براي بيان قوانين فيزيك از آنها استفاده مي كنيم از جمله ميتوان از طول، جرم، زمان، نيرو، سرعت و چگالي، مقاومت و شدت ميدان مغناطيسي نام برد. بسياري از اين واژهها مانند طول و نيرو در گفتگوهاي روزمره نيز بكار ميروند. مثلاً ممكن است گفتهشود: « من اينكار را هر قدر هم طول بكشد، بخاطر شما با تمام نيرو انجام ميدهم». ولي در فيزيك بايد واژههاي به كميتهاي فيزيكي، مانند نيرو و طول را با وضوح و دقت تعريف كنيم و آنها را با مفاهيم روزمره اشتباه نگيريم. در مثال بالا معاني واژههاي طول و نيرو هيچ ربطي به تعريف دقيق و علمي اين كميت ندارد. يك كميت فيزيكي (مانندجرم) را موقعي تعريف شده ميدانيم كه روشها يا دستورالعملهايي براي اندازهگيري آن بيان كرده و يكايي (مانند كيلوگرم) به آن نسبت داده باشيم. يعني، در واقع يك استاندار براي آن تعريف بكنيم. نكته مهم تعريف اين كميت با يك روش مفيد و عملي و پذيرفته شدن آن درسطح بينالمللي است. تعداد كميتهاي فيزيكي آنقدر زياد است كه مرتب كردن آنها خود مسئله اصلي و مشكل است. اين كميتها از هم مستقل نيستند. بعنوان مثال سرعت برابر نسبت طول به زمان است
كاري كه بايد بكنيم اينست كه ا زميان تمام كميتهاي فيزيكي ممكن چند كميت مشخص را انتخاب كنيم. و آنها را كميتهاي اصلي نباميم. بقيه كميتها را از اين كميتهاي اصلي بدست ميآوريم. آنگاه براي هر يك از اين كميهاي اصلي استانداردي در نظر ميگيريم. بعنوان مثال، اگر طول را كميت اصلي انتخاب كنيم، متر را بعنوان استاندارد آن در نظر ميگيريم و آن را با عمليات دقيق آزمايشگاهي تعريف مي كنيم.
1- قانون جاذبه نيوتون
نيرويي كه خط عمل آن را يك نقطه منفرد يا مركز عبور كند نيروي مركزي گويند. اگر مقدار نيرو فقط بستگي به فاصله از مركز داشته باشد و تابع جهت نباشد، نيرو را همگن مينامند. نيروهاي مركزي از مباني مهم فيزيك هستند، زيرا نيروهايي از قبيل نيروهاي جاذبهاي، نيروهاي الكترواستاتيكي و غيره در اين گروه قرار دارند. نيروهاي عكسالعملي نيز ذرات بنيادي طبيعت، اساساً ازنوع نيروهاي مركزي هستند. در حالتي ه دو ذره وجود داشته باشد، هر ذره بصورت يك مركز نيرو براي ذره ديگر عمل خواهد كرد.
جاذبه ....
نيوتون در سال 1666 قانون جاذبه عمومي را بيان كرد. اغراق آميز نيست اگر بيان اين قانون را شروع اخترشناسي جديد بدانيم زيرا قانون جاذبه در مورد حركت سيارات منظومه شمسي، ماهوارههاي آنها ستارگان مضاعف و دوتايي و حتي سيستمهاي ستارهاي صادق است اين قانون را ميتوان چنين بيان كرد.
«هر ذره در جهان، هر ذره ديگر را با نيرويي جذب ميكند كه با حاصلضرب جرم آن دو ذره نسبت مستقيم با مجذور فاصله بين آنها نسبت معكوس دارد. اين نيرو در امتداد خط راست واصل بين دو ذره است.»
اين قانون را از لحاظ برداري ميتوان چنين نوشت :
مبلغ قابل پرداخت 10,500 تومان
برچسب های مهم